Header 2

Om oss

Filmen om Tjädern

Tjädern är en integrerad förskola med verksamhet för åldrarna 1-6 år.
Förskolan drivs som en ekonomisk förening.

Vår vision: Vi stimulerar, utvecklar och skapar morgondagens unika individer
Vår affärsidé: Tjädern driver en enastående förskola som är det naturliga valet för barn, vårdnadshavare och pedagoger

Allting började i slutet av 70-talet då en herre vid namn Thomas Bardenstam hade en liten dotter som behövde barnomsorgsplats. Ganska snart stod det klart att den kommunala barnomsorgen inte hade någon speciell profil som tilltalade Thomas och hans fru. Av en slump fick han veta att det fanns en montessoriförskola i Malmö och det var här Thomas montessoribana startade. Han satt som ordförande i denna förening i många år och startade även fler montessoriförskolor.

En dag såg Thomas att det fanns en underbar grosshandlarvilla ledig i Lövestad med glaserade takpannor. Huset var alldeles tomt och Thomas började fundera över hur han kunde göra huset levande igen.

Efter endast tre månader hade Thomas lyckats få alla krav godkända från Byggnadsnämnden, Brandmyndigheten, Länsstyrelsen och Socialstyrelsens allmänna råd. Han hade även renoverat lokalerna och fått dessa godkända, rekryterat personal och barn.

Montessoriförskolan Tjädern startade år 1990 på Södergatan i Lövestad. Han anställde två förskollärare som fick starta från noll. Renovera, köpa in material och utbilda sig inom Montessoripedagogiken.

Tyvärr kom detta hus med åren att bli lite förfallet och år 2001 lyckades föräldrar och personal till slut hitta ett hus som vi tyckte skulle passa bra för vår förskola. Huset låg på Storgatan 30. Vi fick kontakt med husägaren Jan Persson som tillsammans med oss började rita och planera i detalj. Eftersom det är Jans barndomshem så slår hans hjärta lite extra för just detta hus som vi idag befinner oss i.